söndag 10 juli 2011

Fläderblomssaft

Nygjord fläderblomssaft från Leila Lindholms bok "A piece of cake"
varsågoda!

2 flaskor flädersaft
45 klasar färska fläderblommor
Skal och saft av 3 citroner
1,5 liter vatten
2 liter strösocker
4 tsk citronsyra

  • Lägg blomklasarna i en bunke och tillsätt rivet citronskal och citronsaft.
  • Koka upp vattnet och rör ner strösockret och citronsyra.
  • Täck bunken med ett lock och låt stå svalt i tre dygn.
  • Rör om några gånger om dagen.
  • Koka upp och sila saften.
  • Häll upp saften i desinficerade flaskor, fyll dem ända upp till kanten och tillslut väl.
  • Förvaras kallt och spädes efter smak!

3 kommentarer:

Tack för att du tittar in! Lämna gärna en kommentar så blir jag så glad!