söndag 10 juli 2011

Fläderblomssaft

Nygjord fläderblomssaft från Leila Lindholms bok "A piece of cake"
varsågoda!

2 flaskor flädersaft
45 klasar färska fläderblommor
Skal och saft av 3 citroner
1,5 liter vatten
2 liter strösocker
4 tsk citronsyra

  • Lägg blomklasarna i en bunke och tillsätt rivet citronskal och citronsaft.
  • Koka upp vattnet och rör ner strösockret och citronsyra.
  • Täck bunken med ett lock och låt stå svalt i tre dygn.
  • Rör om några gånger om dagen.
  • Koka upp och sila saften.
  • Häll upp saften i desinficerade flaskor, fyll dem ända upp till kanten och tillslut väl.
  • Förvaras kallt och spädes efter smak!

3 kommentarer:

  1. Va huslig du är Kram Emma på Landa

    SvaraRadera
  2. Inte bara fin att se på... god också!!

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Lämna gärna en kommentar så blir jag så glad!