lördag 5 juli 2014

Stockholm

Nu är vi åter efter en tur till vår kungliga huvudstad. Vi har haft en härlig semester och hunnit med en massa skoj. Men även haft slappa dagar med lek och bus med goa vänner.

Här kommer ett bildregn...

Pettson, Findus och lilla Solrosen på Gröna Lund
 Vi var på Junibacken en dag och till Noels förtjusning hade de nytt tema i en av lekhallarna nämligen Valleby från Lassemaja böckerna. Väldigt fint att se på och roligt att leka i.


I Mohammed Karats guldaffär

Mumindalen

Gittan och gråvargarna

Mamma Mu´s Kråkan
 Ett besök på Skansen blev det också. Vi prickade in Allsången och det var roligt att se, men det spöregnade så vi blev helt genomsura och kalla. När det äntligen blev uppehåll fick vi torka våra kläder i en handtork på toa!Närkontakt med Björn på Skansen!!
 Vi fick låna en lägenhet (tack snälla Aron och Emelie) som låg nära Arlanda. Där finns det en utkiksplats där man kan få se planen starta och landa på nära håll.


Lek hos våra goda vänner som hade en rolig lekplats utanför huset.
 Nära där vi bodde låg också Steninge slott. En morgon gick jag och lilla I på promenad i dessa omgivningar. Så vackert! Tycker alltid att det känns speciellt att gå runt i gamla slottsmiljöer, tror bestämt att jag varit slottsfru eller herrgårdsdam i ett tidigare liv?! Jag kan riktigt se mig själv svepa runt i slottsträdgården i någon fantastisk klänning. Eller så var jag piga....
En av de mysigaste dagarna var den vi spenderade i Sigtuna. En så mysig liten stad som även den andas så mycket historia.
Ett häftigt ljusfenomen utspelade sig på himlen, det är ingen regnbåge utan troligen HALO över kyrkoruinen.


I Sigtuna finns det ett antal runstenar, där någon stackare suttit och hackat in en massa text vilket säkert tog flera år. Vad vill han (för det klart att det var en han) då förmedla till eftervärlden?  Jo, "Anund lät resa denna sten efter sig själv medan han levde"
Så fruktansvärt värdelöst vetande! Här har han världens chans att berätta något och så blir det detta! Suck, Vikingar alltså...

Barnen har byggt ett slott på stranden. Steninge slott såklart...

På väg genom Djurgården hittade vi världens roligaste klätterträd!
Målet denna dag var Rosendahls trädgårdar där vi fikade och tittade på fina växter, samt närgångna fågelskrälle!


Stockholm är en så fin stad och även om vi turistat där förut så finns det alltid nya saker att utforska.

Nu är det godnatt, imorgon har vi en födelsedag att förbereda!
//Annica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittar in! Lämna gärna en kommentar så blir jag så glad!