måndag 1 augusti 2011

Hej då napparna!

Så var det dags. Att ta farväl av de kära napparna som har hängt med i snart 4 år. En stor sorg för N, men är man så stor kille så har man kanske roligare med en studsmatta? För så var dealen, att när man slutar med napp kan man önska sig något. Valet var enkelt; en studsmatta!!
Efter lång förberedelsetid så var det dagen "D". Planen var att samla ihop alla nappar och slå in en paket och lämna till tomtens barn i skogen. Sagt och gjort, vi komponerade även ett brev tillsammans så tomten skulle veta vem han fått napparna av. Med rörande stolthet och glädje traskade vi ut i skogen för att lämna paketet. Sa hej då till napparna och åkte och köpte en studsmatta! Lyckliga barn!

Ända fram till läggdags då lillprinsen saknade sin kära napp så mycket att till och med mamman fick "tåror" i ögonen. Den där gamla studsmattan kunde vi allt lämna tillbaka, bara han fick sina kära,kära nappar. Det gick ju inte.... Han som somnat prick halv åtta varje kväll tidigare, har den senaste nappfria veckan varit vaken till elva. Så svårt att somna men det går bättre och bättre. Och han älskar sin studsmatta!!Det är svårt att vara en konsekvent förälder ibland, men jag tror att det är det som ger barnen trygghet. Att veta vad som gäller. Man kan känna sig eländig ibland över ett beslut, men man gör det ju för barnens bästa. Har man bestämt en sak så håller man fast vid det, även om det stormar och är jobbigt. Det är inte farligt att vara arg eller ledsen, det går över och vår roll som föräldrar är att finnas där, trösta och bekräfta känslorna. Så tror i alla fall jag, vad tror ni?

Skön sommardag önskas er alla!
//Annica

2 kommentarer:

  1. Du är klok som en bok Annica, det är inte lätt att vara konsekvent jämt men det är vi som är vuxna som måste sätta gränser!

    SvaraRadera
  2. Håller helt med dig ang. att va konsekvent. Ibland har det varit strider, så att man helst skulle vilja ändra sig. Men ett nej är nej och ett ja är ja. Våra barn har blivit trygga och vet att de kan lita på vad vi säger. Krama N och tala om att han är duktig och att tomtebarnen säkert blir jätteglada! (Krama även E och hälsa) Gunilla G

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Lämna gärna en kommentar så blir jag så glad!