torsdag 25 juni 2015

Semestra på hemmaplan

Dalsland ♥ så fint vi bor. Vi har turistat runt lite i vårt vackra landskap denna veckan, allt medan vi väntar på värmen... Vi har besökt Dalslands Strutsfarm, vilka märkliga djur. Irma gissade först på "häst" sedan visste hon inte vad hon skulle tro om dessa urtidsdjur?!


Trevlig utflykt och god fika.

Idag har vi varit i Håverud och kollat på akvedukten. Ätit glass (Lejonet och Björnen den gooodaste!) och varit på Håveruds museum. Oväntat bra faktiskt, tydligt och intressant för barnen.


På vägen hem tog vi vägen om Tissleskog och kollade på hällristningar. Jag har alltid varit intresserad av historia och fascineras så av dessa målningar/ristningar. Hur tänkte de? Hur kommer det sig att vissa symboler är likadana eller påminner om varandra över stora delar av världen från ungefär samma tidsepok? "Ok allihopa, nu kör vi båtristningar och solkors det är tydligen inne nu..." Irma var säker på att hon såg ett flygplan eller "Limplan" som hon säger.


Killen som gör en bakåtvolt på båten förekom tydligen på flera ristningar i landet, vilket partytrick det hade man ju gärna dokumenterat även idag!

"Limplan"Daniel har snickrat ett nytt utebord till altanen men vi har dessvärre inget att sitta på ännu...Imorgon ska jag nog försöka införskaffa detta. Har sett några fina som jag ska kolla på. Ska bli härligt att kunna sitta ute igen nu när värmen kommer, för det gör den väl snart?!?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittar in! Lämna gärna en kommentar så blir jag så glad!