tisdag 2 juli 2013

Liten

Här kretsar det mesta kring "Liten". Både vi och storasyskon håller på att anpassa sig till livet med ytterligare en familjemedlem. Det är såklart underbart men också en omställning för oss alla. Denna lilla som är just så liten, så liten i världen. Som behöver oss för att kunna växa och bli en alldeles egen individ. Redan så självklar och älskad i vår familj. Men som också tar tid i anspråk när storasyskon behöver sitt, det kan vara svårt ibland.

En liten en som inte vill komma på det här med att amma, som blir för trött. Som fortfarande har sviter efter sin lite tuffa start i livet. Som sover och sover och får väckas var tredje timme för mat. Det är svårt att mata en sovande bäbis och väldigt frustrerande att ha en liten som behöver äta ofta men som bara vill sova.
En mamma som kämpar med amning var tredje timme samt matar på flaska och sedan pumpar. En mamma som är trött, mycket trött. Men lycklig.

Vi går på täta kontroller på BVC för att se så hon ökar i vikt, vilket hon gör men inte tillräckligt och det är såklart både stressande och oroligt. Jag har ammat båda de andra barnen länge och det har aldrig funnits i min värld att det inte skulle funka. Men vi kämpar på och hoppas att det löser sig. Hon tar ju flaskan nu så det får bli alternativet om hon inte lär sig att ta bröstet. Det blir inte alltid som man tänkt sig! Men det kan ju bli bra ändå.

Populärt här just nu är Ronja Rövardotter. Efter vårt besök på Astrid Lindgrens Värld fastnade Noel för denna karaktär. Hela dagen leks det Ronja och Birk och ständiga citat från filmen prövas i olika situationer. När storasyskonen hälsade på oss på BB sa Noel "Ditt liv börjar storslaget lilla Irma" från filmen såklart!!

//Annica

3 kommentarer:

 1. Härligt att läsa dina fina kommentarer. Kämpigt för er förstås, men som du säger vilken lycka.

  De stora barnen blir helt plötsligt så förståndiga!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Åh, vad härligt att höra från dig! Vi har varit så oroliga! Förstår att detta är jättejobbigt för dig med en liten som tar nästan alla tankar och tid i anspråk!Det blir ju inte alltid som man ha tänkt sig, som du säger, men vi hoppas allt blir bra till slut! Det brukar bli det!

  Kramar!!!

  Anna-Lena

  SvaraRadera
 3. Hej, förstår att det är tufft, med 2 syskon som vill ha uppmärksamhet! Kämpa på med den lilla, hon får väl ta flaskan då om hon föredrar det? Det blir säkert folk av henne i alla fall :-) Har tänkt mycket på er och hoppas att allt ska ordna sig till slut!
  /Maritta

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Lämna gärna en kommentar så blir jag så glad!