lördag 11 augusti 2012

Saft vs saft

I en av väggarna i stugan som vi renoverar har vi haft problem med myror. Vi har bekämpat med snart allt som finns på marknaden, men de kryper där så fint ändå.... Läste på lite och fick tips om att saften "Fun light" skulle funka. Så vad gör man inte, värt ett försök i alla fall. Hällde ut en halv flaska igår.
När vi sedan skulle iväg på kanot-turen så fanns ingen annan saft än denna att tillgå, så det fick bli den. Blä! Den smakar ju skit!  Och om man kan bekämpa myror med den så kan den inte vara helt nyttig... En varm sommar (2005 el.2006), innan vi flyttat hit till vårt hus, höll vi på att renovera. Vi drack en del både saft och vatten och hade så himla ont i våra magar och kunde inte förstå vad det berodde på. Misstänkte kanske att det var något fel på vattnet, men kom snart på att det var "fun light" vi mådde dåligt av.
Idag åkte resten av flaskan ut.... Håll till godo myrorna!De sista rabarberna fick bli en alldeles underbar hemmagjord saft, utan sötningsmedel och konstiga E-nummer! Mums!


 1kg rabarber + lite röda vinbär
2 liter vatten
Några kryddnejlikor
-koka ca 15 min
-ta av och sila
-koka upp igen och tillsätt:
5 dl socker
pressad citron 1-2 st
2 tsk citronsyra
-låt svalna och häll upp på flaskor, eller frys in!

Vi har njutit av sommarvärmen vid stranden idag och hoppas att så få göra imorgon också.

//Annica


1 kommentar:

  1. Fin forskning på saft Annica! Vi har problem med myror i växthuset, skall banne mej bjufa dom åå livsfarlig jordgubbssaft från Fun light. Han en fin dag i solen och krama familjen.
    Svärfar

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Lämna gärna en kommentar så blir jag så glad!