måndag 27 juni 2011

Snuttefiltar och gosedjur

Go´kväll mina vänner!
Vilken härlig kväll det blev, vi tog en tur till Uddevalla och gick Strandpromenaden med barnen. Tanken var att de bara skulle få plaska lite med fötterna i vattnet, men det var så varmt både i havet och i luften så vips var de avklädda och fullt badande! Som avslutning fikade vi på Snäckan på Gustavsberg, så mysigt.

Nu till något helt annat.... Båda barnen har använt napp och snuttefilt. En stor tröst och hjälp många gånger. Lille N som fyller 4 år till hösten har dem bara när han ska sova och är på gång att sluta. Han är beredd att byta nappen mot en studsmatta, det är väl en bra deal?
Under alla år har han haft en snutte som han älskat över allt annat, den är ganska sliten vid det här laget och jag har alltid varit rädd att vi ska tappa bort den, den är ju oersättlig!! Den är gjord av ett tyg jag hade när jag var liten så det går inte att få tag i något liknande.

När Lilla E föddes var jag glad att hon tog napp för hon hade mycket ont i magen och var väldigt ledsen ofta. Även hon fick en favorit-snuttefilt. När detta var ett faktum rusade jag iväg till affären där jag köpt den, för att bunkra några i reserv, men de gick inte att få tag i längre.... Letade överallt och beklagade mig på Öppna förskolan att jag inte fick tag i någon mer.
 -Det tyget har jag i min morgonrock, sa "fröken" Gunilla. Och inte behövde jag gå lös med sax på Gunillas morgonrock heller för hon hade några stuvbitar kvar som jag kunde sy till snuttefiltar! Tack snälla Gunilla!!

 Det blev sex stycken och lilla E accepterade de nya. Problemet nu blev att hon ville gärna ha alla med sig samtidigt så vi fick försöka lägga undan några, hon kan ju inte räkna till sju....
I samma veva började hon dra med sig ett gosedjur i form av en katt som hon fick när hon döptes. "Pissen" skulle med överallt och snuttarna och nappen.
Ok, vis av lärdom började jag leta efter en likadan katt att ha i reserv, men nähä, den gick inte att få tag i. Den hade utgått ur deras sortiment.
Ett år senare och "Pissen" kärare än någonsin, hittar jag den till min glädje på nätet! Köper den såklart. Lilla E blir överlycklig och döper den nya "Pissen" till det vackra namnet "Blumma"= blomma, som hon kommer på själv.
Inser nu såhär i efterhand att det där med "reserv" kanske inte funkade så bra för nu kånkar Lilla E runt på fyra till sju snuttefiltar, ett par nappar och två gosedjur när vi ska någonstans.... Men risken för att hon ska tappa bort alla samtidigt är nog liten?!


Nya "Blumma" och sliten "Pisse"

Kram Annica

2 kommentarer:

 1. Hej vännen,
  Kul att du har startat en blogg! Den hamnar genast under mina FAVORITER!!
  Lycka till!
  Kram MaLou

  SvaraRadera
 2. Roligt att stuvbitarna kom till nytta! E har nog mer användning av dem än vad jag har. Kram, Gunilla G

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Lämna gärna en kommentar så blir jag så glad!